Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gombás-krémsajtos töltött batyu recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 50 dkg finomliszt
» 1,5 dl tej
» 1 dl tejföl
» só
» 2,5 dkg élesztő
» 1 db tojás
» 5 cl étolaj
» 1 tk cukor
» A töltelékhez:
» 10 dkg füstölt szalonna
» 2 fej vöröshagyma
» 30 dkg gomba
» 25 dkg krémsajt
» só
» őrölt bors
» Kenéshez:
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.

A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk, majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 8 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.11 21:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt langyos, többi hozzávalóval, órát meleg, gombát megmossuk, vöröshagymát apróra, szalonnát kipirítjuk, szeletelt gombát, tésztát vékonyra, tészta sarkait, összenyomkodjuk, megdinszteljük, előmelegített, vöröshagymát, hozzávalóval, sütőpapírral, felfuttatjuk, belekeverjük, vöröshagyma, elkészítjük, töltelékből, négyzetekre, töltelékhez, kelesztjük, kipirítjuk, felhajtjuk, Hozzáadjuk, tölteléket, szeletekre, finomliszt, krémsajtos, kémsajtot, megsütjük, begyúrjuk, Mindegyik, tésztához, tésztához, finomliszt, tejföl, élesztő, tojás, étolaj, cukor, töltelékhez, füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, krémsajt, őrölt bors, Kenéshez, tojás,
Áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal
0 komment 1 ember kedveli
Emeletes mákos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Pille cukor
0 komment 12 ember kedveli
Mézes-szilvás pitetorta
0 komment 12 ember kedveli
Puliszka, hallal és zöldfűszeres joghurttal
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres sütőtök leves pirított baconnal és tökmaggal
0 komment 6 ember kedveli
Édes - savanyú csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Ananászos gomba
0 komment 4 ember kedveli
Kiflikoch
0 komment 3 ember kedveli
Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel
0 komment 3 ember kedveli
Kürtöskalács házilag
1 komment 15 ember kedveli
Epres hideg túrógombóc
0 komment 1 ember kedveli
Rakott zeller
0 komment 4 ember kedveli
Feketeerdő torta
0 komment 5 ember kedveli
Legegészségesebb ital!
0 komment 3 ember kedveli
Házmester szelet
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.